Een elleboogoperatie

Heeft je huisdier een probleem met zijn elleboog? Dan is een elleboogoperatie meestal de oplossing. Neem contact op met je dierenarts.

Elleboogoperatie bij een huisdier

Heeft je huisdier last van elleboogdysplasie of een ontwrichte of gebroken elleboog? Dan is een elleboogoperatie vaak de enige oplossing. Vraag je dierenarts om advies.

Lees hier meer over elleboogdysplasie bij een huisdier.

Waarom zou je kiezen voor een elleboogoperatie bij je huisdier?

Kleine afwijkingen of beschadigingen aan de elleboog van je huisdier kunnen veel pijn en slijtage veroorzaken. Vaak is een operatie het enige redmiddel. Laat daarom een elleboogprobleem zo snel mogelijk behandelen.

Hoe gaat een elleboogoperatie bij je huisdier in zijn werk?

Je dierenarts overlegt samen met jou de behandeling, prognose, revalidatietijd en kosten van de operatie. Op die manier kan je een goed geïnformeerde beslissing nemen.

Veel operaties aan het ellebooggewricht worden via een artroscopie uitgevoerd. Via meerdere incisies plaatst je dierenarts een camera en instrumenten in het gewricht van je huisdier. Zo kunnen afwijkingen meteen verholpen worden. Je huisdier moet nuchter zijn voor de operatie.

Lees ook ons artikel over de behandelmogelijkheden voor artrose bij huisdieren.

De nazorg van je huisdier na een elleboogoperatie

De revalidatie na een elleboogoperatie is enorm belangrijk. Je huisdier heeft in de eerste plaats rust nodig. Beperk daarom de eerste zes tot acht weken het activiteitsniveau van je huisdier. Zorg dat je huisdier niet springt of uitglijdt. Vraag je dierenarts om uitgebreid advies.

Om infecties te voorkomen mag je huisdier niet aan de wonde likken of bijten. Lees ook ons artikel over de revalidatie van een huisdier of kat.

Verder is er een combinatie van pijnstilling, voedingssupplementen en fysiotherapie nodig. Zo heeft je huisdier minder pijn en geneest hij sneller.

Na zes weken volgt er een controle bij je dierenarts. Als op de röntgenfoto’s blijkt dat je huisdier voldoende hersteld is, mag je zijn activiteitsniveau langzaam weer opdrijven.

Operatie elleboog huisdier kosten

Iedere operatie is anders. De kostprijs is afhankelijk van de narcose, duur en complexiteit van de operatie. Neem gerust contact op met een AniCura-dierenarts voor meer informatie.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.