Röntgenfoto

Heeft je huisdier een voorwerp ingeslikt of iets gebroken? Met een röntgenfoto kan je dierenarts een behandelplan opstarten.

Röntgenfoto huisdier

Op een röntgenfoto kan je dierenarts botten, metalen voorwerpen, spieren, organen, vet en gas in het lichaam van je huisdier onderscheiden.

Waarom een röntgenfoto?

Röntgenfoto’s geven je dierenarts meer inzicht over de aandoening van je huisdier. Vooral het gebit en de botten van je huisdier kunnen met een röntgenfoto goed in beeld worden gebracht. Voor een gedetailleerd beeld kan soms een CT- of MRI-scan nodig zijn.  

Hoest je huisdier? Dan kan er een röntgenfoto van zijn longen en hart gemaakt worden. Voor verder onderzoek naar de darmen, het hart of de maag van je huisdier is een echografie nodig.

Is je huisdier drachtig? Vlak voor de bevalling kan je erachter komen hoeveel kleintjes je mag verwachten.

Hoe wordt er een röntgenfoto van je huisdier gemaakt?

Je huisdier wordt door je dierenarts voorzichtig op zijn zij of rug op de behandeltafel onder het röntgenapparaat gelegd. Voor een geslaagde foto moet je huisdier een paar seconden stil blijven liggen. Tijdens het maken van de röntgenfoto mag je als baasje niet bij je huisdier blijven. Als je huisdier te veel pijn heeft, kan de röntgenfoto ook onder narcose worden gemaakt.

Na het maken van de röntgenfoto's

Je dierenarts bespreekt samen met jou of er afwijkingen op de röntgenfoto’s te zien zijn. Soms worden de beelden doorgestuurd naar een radioloog. Je dierenarts brengt je dan telefonisch op de hoogte van de uitslag. Afhankelijk van de diagnose bespreekt je dierenarts met jou de vervolgstappen.

Kosten röntgenfoto kat huisdier

De kosten voor het maken van een röntgenfoto zijn afhankelijk van een aantal factoren. Een spoedbehandeling kost bijvoorbeeld altijd meer. Neem voor de kosten gerust contact op met een AniCura-dierenarts.

Wil je meer weten? Vraag advies aan een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.