Bieke Kneuvels
Hoofd dierverpleegkundige

Bieke Kneuvels

Hoofd dierverpleegkundige
Hoofd dierverpleegkundige
Bieke Kneuvels
Hoofd dierverpleegkundige

Expertise

  • Chirurgie, anesthesie en pijnstilling

Opleiding

Na haar bacheloropleiding in agro-en biotechnologie optie toegepaste dierkunde en dierenzorg heeft Bieke een postgraduaat in Toegpast Diergedrag gevolgd. Verder heeft ze nog een certificatie in Voeding en een certificaat in Anasthesie. Daarnaast volgt ze nog regelmatig gevorderde bijscholingen over anesthesie, analgesie, interne geneeskunde, en meer.

Bieke heeft een expertise in anesthesie en analgesie en geeft regelmatig lezingen over pijn bij kleine huisdieren. Dit onderwerp vindt ze zeer belangrijk omdat pijnstilling nog te vaak over het hoofd gezien wordt.

Functie

Bieke is dierenartsassistente en sinds enkele jaren ook hoofddierverpleegkunde bij AniCura Malpertuus. Ze regelt de planning van de praktijk en is daarbovenop ook nog praktijklector aan de Hogent.

Het geeft haar steeds veel voldoening om een uitdagende anesthesie tot een goed einde te brengen en te zien dat de dieren het goed doen na hun operatie. Elke dag blijft de veerkracht van dieren blijft haar verbazen. Ze vindt het geweldig om zich elke dag voor hen te mogen inzetten.

Vrije tijd

Haar vrije tijd spendeert ze het liefste bij haar gezin en vrienden, maar ook bijhaar golden retriever Whoopa. Ze heeft Whoopa geadopteerd toen ze 8 weken was, na de vraag tot euthanasie van de fokker. Deze vraag kwam er, omdat Whoopa geboren was met een ectopische urether. Bieke heeft haar laten opereren en nu is ze een vrolijke, zindelijke golden retriever.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.