Katrien De Busschere
Dierenverzorgster

Katrien De Busschere

Dierenverzorgster
Dierenverzorgster
Katrien De Busschere
Dierenverzorgster

Opleiding 

Na haar opleiding Zelfstandig hondeninstructeur bij Syntra, startte Katrien in 2021 haar opleiding Dierenartsassistent bij het Centrum voor Afstandsonderwijs. Hierna rondde ze met succes in 2023 haar opleiding dentale röntgen en detartratie bij hond en kat af bij AcVetMed faculteit Dierengeneeskunde in Merelbeke. Ze heeft gekozen voor haar specialisatie/expertise in gebitsverzorging omdat dit volgens haar een problematiek is die nog te weinig onderschat en niet of te weinig opgemerkt wordt bij eigenaars.  

Daarnaast volgt Katrien ook nog een heel aantal nascholingen rond kattengedrag (vermindering van stress bij katten), werken in een dierenkliniek (juiste voeding per type patiënt, juiste medicatie toedienen, voedingsonde aanbrengen,...) en werken in een labo (interpretatie van laboresultaten, tests draaien, controles uitvoeren,...). 

Functie 

Katrien heeft ervoor gekozen om dierenverzorgster de worden omdat ze op deze manier iets kan betekenen voor de patiënten, eigenaren en de praktijk waar ze werkt. Het leukste aan haar job is het verzorgen van de patiënten, de dierenarts assisteren en het labowerk. Ze leert elke dag iets nieuws bij, wat het een heel spannende en variërende job maakt.

Vrije tijd 

Buiten haar job aarzelt Katrien zeker niet om dieren uit de nood te helpen. Ze doet vrijwilligerswerk bij The Old Horselodge, een paardenasiel voor verwaarloosde paarden en ezels, en bij Natuurpunt Damvallei Destelbergen. In haar vrije tijd is Katrien ook actief bezig met verschillende sporten, zoals horsemanship, lengteklimmen en boulderen (indoor en in de vrije natuur) en lange wandelingen maken met haar geadopteerde Australian cattle dog Rolf. 

 

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.