Net een pup?

Onze dierenartsen wijzen je de weg met een gratis Puppy Wijzer. Ga naar: onze Puppy Wijzer

Tussenteenontsteking bij honden

Een tussensteenontsteking is een aandoening aan de poten van je hond. De tussenteenhuid wordt door wrijving beschadigd. Er treedt een ontstekingsreactie op. De wond kan geïnfecteerd raken.

Tussenteenontsteking bij honden: de symptomen

Je kan een tussenteenontsteking bij je hond herkennen aan rode bulten en blazen tussen zijn tenen.

Tussenteenontsteking bij honden: de oorzaak

De oorzaak van een tussenteenontsteking is niet altijd makkelijk te achterhalen. De aandoening kan het gevolg zijn van Demodex-mijten of een voedsel- of contactallergie. Soms veroorzaakt ook de bouw van de voetzool van je hond overlast.

De aandoening wordt het meest gezien bij honden met dikke, vlezige poten zoals Engelse buldogs. Vermijd tijdens een wandeling bodems die de voetzolen van je hond kunnen beschadigen.

Waarom zou je een tussenteenontsteking laten behandelen?

Voorkom ernstige bacteriële ontstekingen bij je hond door zijn tussenteenontsteking te laten behandelen.

Tussenteenontsteking bij honden: de diagnose

Om een diagnose te kunnen stellen, zal je dierenarts eerst parasitaire aandoeningen, voedings- en contactallergieën moeten uitsluiten. Vaak wordt er een biopt van de tussenteenhuid van je hond onderzocht.

Tussenteenontsteking bij honden: de behandeling

De poten van een hond met een tussenteenontsteking moeten dagelijks gewassen worden met een medische shampoo. Een bacteriële ontsteking moet gedurende drie tot zes weken met antibiotica behandeld worden.

Eventueel kan je twee keer per dag een ontstekingsremmende zalf op de poten van je hond aanbrengen. Ondanks de behandelingsmogelijkheden heeft je hond vaak levenslang last van tussenteenontstekingen.

Neem contact op met een dierenarts

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist je dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen je graag om jouw hond een gezondere glimlach te geven.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.