Hoe introduceer je een puppy bij kinderen?

Voorkom gedragsproblemen bij je puppy door hem op de juiste manier bij kinderen te introduceren.

Puppy bij kinderen introduceren

Maak duidelijke afspraken met je kind. Leer hem hoe hij respectvol om moet gaan met een puppy. Zo mag je kind een puppy niet zomaar oppakken of eten geven. Je kan je kind ook leren hoe hij op een juiste manier kan spelen met een puppy en wanneer hij een hond met rust moet laten.

Ontworm en ontvlooi je puppy regelmatig. Geef duidelijke grenzen aan. 

Puppy bij kinderen introduceren: thuiskomen 

Nodig geen extra mensen uit bij de thuiskomst van je puppy. De autorit en de thuiskomst zijn al spannend genoeg. Aai en roep je puppy niet meteen. Zo kan hij rustig zijn nieuwe omgeving verkennen en zelf kiezen wanneer hij wil kennismaken met gezinsleden.

Puppy bij kinderen introduceren: regels 

Spreek op voorhand met het hele gezin een aantal regels af. Zo mag je een hond niet lastigvallen terwijl hij eet, drinkt of ligt te slapen. Maak een slapende hond nooit wakker. Hou je kinderen en je puppy tijdens het spelen in het oog om te vermijden dat ongewenst gedrag gestimuleerd wordt.

Puppy bij kinderen introduceren: aaien 

Leer je kinderen om je puppy niet over zijn hoofd te aaien. Voor honden kan deze handeling snel bedreigend overkomen. Aai een puppy over zijn flank of op zijn borst. Leer je kinderen om met de haren mee te aaien.

Puppy bij kinderen introduceren: kind schopt of slaat hond 

Slaan en schoppen naar honden is onacceptabel gedrag. Leer je kinderen dat ze een hond met respect moeten behandelen.

Puppy bij kinderen introduceren: kind is bang van hond 

Puppy’s hebben scherpe tandjes en durven wel eens bijten. Het is belangrijk dat je kind in zo’n situatie niet gilt of wegloopt. Leer je kind dat hij op zo’n moment stil moet blijven staan en geen geluid mag maken. Zo verliest je puppy zijn interesse en zal je bijtgedrag af kunnen leren. Soms helpt het om een speeltje te geven aan je puppy.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.