Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Grasaar case

Een Cavalier King Charles Spaniël, VC, van 8 jaar werd aangeboden met een zwelling aan de kaak. De zwelling was hard, warm en pijnlijk.

Tijdens mondinspectie werd een kleine opening in het wangslijmvlies gezien. De eigenaars vertelden dat de hond mogelijk op siergras had gekauwd. Via een FNA (fine needle aspirate) werd een abces gediagnosticeerd. De hond werd onder sedatie gebracht waarna een echografie van het abces werd uitgevoerd. Tijdens de echografie werd een hyperechogene, spoelvormige structuur waargenomen.

Aangezien deze structuur karakteristiek is voor een grasaar werd besloten deze te verwijderen. Er werd een kleine incisie gemaakt aan de laterale zijde van het abces. Daarna werd onder echobegeleiding met een halsted-mosquito de grasaar verwijderd. Het abces werd vervolgens gespoeld en ontsmet. De incisie heelde per secundam. Een week later kwam de hond op controle en was het abces volledig geheeld. 

Did this article help you?

Please select what suits your situation or type on your own. We greatly appreciate your feedback.

Thank you!

We really appreciate it

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.