Versavet Small Animal Gastrointestinal Congress

We willen je graag verwelkomen op het Versavet Small Animal Gastrointestinal Congress, dat zal plaatsvinden van 29 februari tot 1 maart 2024 in Kinepolis Gent, België!

Het congres heeft tot doel geüpdatete kennis te delen over verschillende onderwerpen met betrekking tot pathologieën van het maagdarmkanaal bij kleine dieren. De focus van de bijeenkomst is het verspreiden van nieuwe inzichten over pathofysiologie, het educeren over nieuwe diagnostische technieken, het bijwerken van huidige behandelplannen en het introduceren van minder invasieve behandelmethoden waar mogelijk.

Dit tweedaagse congres voor dierenartsen wordt voorafgegaan door twee volle dagen masterclasses in het Orsi trainingscentrum in Melle. Tijdens de masterclasses worden korte lezingen gevolgd door praktijktraining. Er zullen twee verschillende stromen zijn, waaronder endoscopische/interventionele training en open chirurgische training.

Gedurende de twee dagen lezingen zullen internationale specialisten binnen hun vakgebied de verschillende facetten van pathologieën van het maagdarmkanaal behandelen. De bijeenkomst heeft tot doel zowel praktiserende dierenartsen aan te spreken die hun algemene kennis willen verbeteren, als degenen die specifiek nieuwe vaardigheden willen verwerven.

De voertaal voor zowel de masterclasses als de lezingen is Engels.

Dit jaar organiseren we ook een parallel congres van één dag dat specifiek is gewijd aan dierenartsassistenten op donderdag 29 februari, het Nurses congress-programma.

Leerdoelen

Op 27-28 februari worden 3 masterclasses georganiseerd.

Op 27 februari bestaat de masterclass flexibele endoscopie uit een ochtendprogramma met praktische lezingen, terwijl de middag is gereserveerd voor praktische oefeningen. Deelnemers worden getraind in instrumentvereisten, zorg voor flexibele endoscopen, verwijdering van vreemde voorwerpen uit de slokdarm, gastroscopie en colonoscopie.

Op 28 februari bestaat de masterclass interventionele endoscopie uit een ochtendprogramma met praktische lezingen, terwijl de middag is gereserveerd voor praktische oefeningen. Deelnemers worden getraind in het plaatsen van voedingssondes, slokdarm- en colonstrikturen, Be-buis, plaatsing van voedingssondes, beheer van slokdarmscheuren, submucosale injecties en verwijdering van poliepen met een snare.

Op 27-28 februari volgt de masterclass gastro-intestinale open chirurgie hetzelfde patroon. Deelnemers worden getraind in een verscheidenheid aan open chirurgische technieken.

Op 29 februari staat een eerste volledige dag met lezingen gepland die zich richt op het bovenste maagdarmkanaal. Onderwerpen omvatten beeldvormingstechnieken, anesthesie, peritonitis, portosystemische shunt, slokdarmpathologieën en maagtorsie.

Er wordt een congresdiner georganiseerd om 18.30 uur in de Fantasia-zaal in Kinepolis.

Op 1 maart staat een tweede volledige dag met lezingen gepland die zich richt op het onderste maagdarmkanaal. Onderwerpen zijn lever- en galblaasaandoeningen, hepatopathieën, enteropathie met verlies van eiwitten, fecale transplantatie, laparoscopische ICG-chirurgie en intestinale neoplasie.

Een internationaal team van specialisten in hun vakgebied is aangetrokken om de praktische workshop en de lezingen van het hoofdprogramma te leiden.

Voor meer informatie:

Reizen en hotel

Gelieve uw eigen reis en accommodatie te boeken. Het voorkeurshotel is het Yalo Urban Boutique Hotel Gent. Het Yalo-hotel ligt op 1,2 km loopafstand van het congrescentrum Kinepolis. U kunt een reservering maken met 10 procent korting door deze code GICONGRESS2024 te gebruiken via de website van het Yalo-hotel.

Adres: Yalo Urban Boutique Hotel Gent, Brabantdam 33, 9000 Gent

Op 27 en 28 februari regelen we vervoer vanaf het Yalo-hotel naar Orsi en terug voor de masterclasses. Deze service is inbegrepen in uw registratiekosten, maar moet apart worden geboekt.

Registratie

Om u aan te melden voor het evenement begint u met het selecteren van de hoeveelheid in de boekingsopties hieronder. Vul vervolgens uw persoonlijke gegevens in, e-mailadres en beantwoord de vragen. Om uw boeking af te ronden, drukt u op de knop "Boeken" aan het einde. Bevestig uw registratie door op de knop "Bevestigen" in het pop-upvenster te drukken. Binnen enkele minuten ontvangt u een boekingsbevestiging op uw e-mail, volg de link in de e-mail om uw boeking te voltooien. Zodra u dat heeft gedaan, ontvangt u een andere e-mail met een ontvangstbewijs voor het evenement. Zodra u het ontvangstbewijs voor het evenement heeft ontvangen, bent u geregistreerd. Als u hierover vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via info.versavet@gmail.com.

Cursusprijs

  • Een tweedaags ticket voor niet-AniCuriaanse dierenartsen van 29 februari tot 1 maart kost 650 euro.
  • Een tweedaags ticket voor AniCuriaanse dierenartsen van 29 februari tot 1 maart kost 210 euro.
  • Een ervaring van één dag op het congres op 29 februari kost 350 euro.
  • Een ervaring van één dag op het congres op 1 maart kost 350 euro.
  • Een ticket voor het verpleegstersprogramma op 29 februari kost 150 euro. VERLAAGD TARIEF!
  • Diner op 29 februari inclusief drankjes 75 euro.
  • Masterclass flexibele endoscopie op 27 februari 800 euro.
  • Masterclass interventionele endoscopie op 28 februari 800 euro.
  • Bij het combineren van beide endoscopiemasterclasses wordt een korting van 100 euro verstrekt.
  • Masterclass GI-tractuschirurgie in detail op 27-28 februari 1600 euro.

Bovenstaande prijzen zijn exclusief btw.

 

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.