Crematie kat

Het is een beslissing waar je als baasje liever niet te lang over nadenkt. Na het overlijden van je kat is crematie een optie. Je kan je kat individueel of collectief laten cremeren. 

Bij een individuele crematie wordt je kat alleen gecremeerd. Je kan de as van je kat terugvragen. Crematoria hebben vaak een selectie aan urnen en sieraden waaruit je kan kiezen.

Bij een collectieve crematie wordt je kat samen met een aantal andere huisdieren gecremeerd. De as van je kat wordt na crematie door het crematorium uitgestrooid.

Lees ook ons artikel over een huisdier begraven of cremeren.

Huisdierencrematoria

In België bestaan er verschillende dierencrematoria. Wil je meer informatie over de crematie van je kat? Neem een kijkje op de website van het dierencrematorium of neem contact op met je dierenarts.

Het uitstrooien van as

Informeer bij je gemeente waar je de as van je kat kan uitstrooien. In sommige stedelijke gebieden is het uitstrooien van assen verboden. Je kan de as van je kat ook op een dierenbegraafplaats uitstrooien.

Hoeveel kost de crematie van een kat?

De prijs voor het cremeren van je kat hangt af van het soort crematie. Een individuele crematie kost meer dan een groepscrematie. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het gewicht van je kat en wat je met de as van je kat wil doen.

Heb je nog vragen? Of wil je een-AniCura dierenarts spreken voor advies? Neem gerust contact op.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.