Schuilt er pijn achter deze glimlach?

Ook als je huisdier blij is, speelt en goed eet, kan hij gebitsproblemen hebben. Huisdieren zijn meesters in het verbergen van pijn. Zeker zijn dat jouw huisdier geen pijn heeft door gebitsproblemen? Maak een afspraak voor een controle.
Vind je dichtsbijzijnde AniCura-kliniek

8 op de 10 honden en katten hebben tandproblemen

Wist je dat veel ziekten bij honden en katten in de bek beginnen? Nee? Als ze niet op tijd ontdekt worden, komen miljarden (ja, miljarden) bacteriƫn in hun bek via ziek tandvlees in de bloedbaan terecht en kunnen ze belangrijke organen, zoals de lever, de nieren en het hart, ernstig infecteren. Het goede nieuws is dat het makkelijk te voorkomen is.

Verborgen pijn: Uit onderzoek blijkt dat bijna 60% van de baasjes niet beseft dat problemen met het gebit van honden en katten een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen is. Gebitsproblemen kunnen leiden tot klachten zoals pijn en een onaangename mondgeur. Onze viervoeters weten die pijn echter goed te verbergen. Daarom vragen we hier aandacht voor tijdens de maand van het gebitsverzorging.

Echt zorgwekkend: Het zijn niet alleen directe gebitsproblemen die problemen veroorzaken; andere ziektes ontstaan juist in het gebit. Als problemen niet tijdig worden ontdekt, kunnen miljarden bacteriën via ontstoken tandvlees in de bloedbaan terechtkomen en belangrijke organen zoals de lever, nieren en het hart ernstig infecteren. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen!

Voorkomen: Met goede gebitsverzorging en regelmatige controles bij de dierenarts voorkom je onaangename gebitsproblemen bij je dier.

Lees meer over gebitsverzorging bij honden of katten

Honden

Leer meer over het gebit van je hond en hoe het te verzorgen om tandproblemen en ergere ziektes te vermijden.

Katten

Leer meer over het gebit van je kat en hoe het te verzorgen om tandproblemen en ergere ziektes te vermijden.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.