Spoedgeval? Gebruik ons noodnummer!

Bij spoed, bel eerst naar ons noodnummer zodat we ons kunnen voorbereiden. + 32 9 277 89 91

Orthopedische zorg bij AniCura Hond en Kat

Bij AniCura Hond en Kat ontvangt jouw huisdier, op verwijzing van jouw dierenarts, de hoogste kwaliteit orthopedische zorg van onze dierenartsen. Dankzij hun expertise, uitgebreide praktijkervaring en geavanceerde apparatuur kunnen we bij AniCura Hond en Kat veel meer bieden dan een standaard dierenartspraktijk.

Veel kennis en moderne apparatuur

Onze orthopedische dierenartsen van AniCura Hond en Kat voeren dagelijks complexe orthopedische operaties uit en blijven op de hoogte van de nieuwste technologieën. In onze moderne en ruime klinieken werken ze met het allerbeste apparatuur, vergelijkbaar met die in ziekenhuizen voor mensen. Denk aan CT-scans, geavanceerde röntgentechnieken en uitgebreide narcoseapparatuur. Met al onze ervaring, kennis en faciliteiten ben je verzekerd van de beste zorg voor jouw dier.

Over Orthopedie

Orthopedie is een medisch vakgebied dat zich richt op de behandeling van aandoeningen aan botten, gewrichten, pezen en spieren. Enkele veelvoorkomende aandoeningen zijn:

  • aangeboren afwijkingen, zoals elleboog- en heupdysplasie
  • knieproblemen, zoals voorste kruisbandletsels en patella luxatie
  • botbreuken
  • hernia aan de nek of rug
  • aangeboren of verkregen standsafwijkingen
  • kaakaandoeningen

Van botbreuken tot erfelijkheidsdiagnostiek

Dankzij onze uitgebreide kennis, praktijkervaring en moderne apparatuur kunnen we bij AniCura Hond en Kat een breed scala aan behandelingen uitvoeren. Meer dan bij een gewone dierenarts. Bij ons kan je bijvoorbeeld terecht voor:

  • onderzoek en diagnostiek bij kreupelheid
  • tot traumaopvang, zoals botbreuken en luxaties
  • erfelijkheidsdiagnostiek: heupdysplasie, elleboogdysplasie en patella luxatie

Behandelingen die we vaak uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

De beste onderzoeksmethoden

Voor het stellen van een diagnose maken we gebruik van geavanceerde digitale röntgen- en echoapparatuur, evenals een CT-scan. Onze specialisten diagnostische beeldvorming zijn experts in het interpreteren van deze beelden. Daarnaast voeren we arthroscopieën uit, een minimaal invasieve ingreep waarbij we met een kleine camera in het gewricht kunnen kijken.

Specialistische operatiekamers

Onze operatiekamers zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur, waardoor we optimale zorg kunnen bieden tijdens orthopedische ingrepen. We hechten veel waarde aan hygiëne en zorgen ervoor dat jouw dier tijdens de operatie nauwlettend wordt gevolgd.

Orthopedisch consult

Na verwijzing door jouw dierenarts kom je eerst op consult bij een specialist. Tijdens dit consult wordt jouw dier grondig onderzocht en bespreken we de klachten van jouw hond of kat.

Indien nodig volgt aanvullend onderzoek, zoals röntgenonderzoek, echo of bijvoorbeeld een CT-scan. Hierna zal de specialist indien nodig een behandelplan met jou bespreken.

Wanneer naar de orthopedisch specialist?

Een verwijzing van jouw dierenarts is noodzakelijk voor een consult en eventuele vervolgonderzoeken. Jouw dierenarts bekijkt het probleem beoordeelt of een consult bij een orthopedisch specialist nodig is. Je kan ook zelf aan je dierenarts vragen of een verwijzing mogelijk is.

Twijfel je of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten en assistenten staan klaar om je verder te helpen.

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.