Tessa Van Dender
Dierenarts

Tessa Van Dender

Dierenarts
Dierenarts
Tessa Van Dender
Dierenarts

Opleiding

  • AniCura Graduate Program

Opleiding 

Recent werkte Tessa het Happy Cats Bootcamp PRO van Anneleen Bru af en momenteel volgt ze het AniCura Graduate Program. Ook nadien wil ze zich zeker blijven bijscholen in verschillende topics, zodat ze kan verder groeien als algemeen dierenarts. Vooraleer ze zich toespitst op een specifiek vakgebied, wil ze zich focussen op het cat-friendly maken van de kliniek. 

Tessa heeft expertise in eerstelijnsconsultatie en hospitalisatie en speciale interesse in chirurgie, orthopedie en katten en feline medicine.  

Functie 

Tessa heeft haar kinderdroom om dierenarts te worden vervuld en voert haar job dan ook met passie uit. Alle aspecten van de job, zoals het dagelijks werken met honden en katten, hen elke dag beter zien worden of hen net een waardig afscheid kunnen geven, maken het voor haar enorm fascinerend. Daarnaast is elke dag anders, waardoor ze nooit kan voorspellen hoe je agenda eruit zal zien en wat de dag zal brengen. Volgens Tessa maken de fijne gesprekken met de eigenaars en de liefde en dankbaarheid die ze terugkrijgt van de patiënten dit het mooiste beroep van de wereld. 

Vrije tijd 

Tessa heeft niet alleen kleine, maar ook grote huisdieren. Ze heeft een hond, een Akita Inu genaamd Luka, en een kat, Mika. Daarnaast heeft ze twee paarden: een Pintabian Special en een pony genaamd Beau. Voor haar studies heeft Tessa nog endurance wedstrijden gereden met Beau, die zich als waardige tegenstander bewees tegenover de meer ervaren Arabische volbloeden. 

Naast paardrijden doet ze sinds kort ook aan cheerleading als sport. Verder spreekt ze in haar vrije tijd graag af met vrienden en familie en houdt ze ervan om te reizen en nieuwe landen te ontdekken met haar vriend.  

 

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.