DCM-onderzoek hond

DCM is een dodelijke hartspierziekte waarbij het hart van een hond minder bloed kan rondpompen. Het is daarom belangrijk om tijdig onderzoek te laten doen naar het hart van je hond.

DCM bij honden

DCM is een hartziekte die de samentrekking van het hart verzwakt, waardoor het bloed minder efficiënt wordt rondgepompt. Dit leidt tot compensatiemechanismen, zoals een snellere hartslag en vergrote kamers en boezems. Deze aandoening kan ook leiden tot hartgeruis en hartritmestoornissen, zoals boezemfibrilleren. Zelfs zonder DCM kan boezemfibrilleren voorkomen, maar sommige dieren ontwikkelen uiteindelijk toch DCM.

Lees meer over DCM bij honden.

De diagnose van DCM bij honden

Je dierenarts stelt hartritmestoornissen vast door een klinisch onderzoek. Röntgenfoto’s, een ECG en een bloedtest kunnen meer informatie bieden. Om er zeker van te zijn dat je hond ook op latere leeftijd geen DCM ontwikkelt, zijn regelmatige onderzoeken nodig. Op dit moment is er al een gentest beschikbaar voor juvenile DCM bij Portugese waterhonden.

De behandeling van DCM bij honden

Jammer genoeg is er nog geen medicatie op de markt die het ontstaan van symptomen tegenhoudt. De behandeling van DCM bestaat uit het voorkomen van overgewicht, rust en een combinatie van medicatie.

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.