Een elleboogoperatie bij een hond

Heeft je hond een probleem met zijn elleboog? Dan is een elleboogoperatie meestal de oplossing. Neem contact op met je dierenarts.

Elleboogoperatie bij een hond

Heeft je hond last van elleboogdysplasie of een ontwrichte of gebroken elleboog? Dan is een elleboogoperatie vaak de enige oplossing. Vraag je dierenarts om advies.

Lees hier meer over elleboogdysplasie bij een hond.

Waarom zou je kiezen voor een elleboogoperatie bij je hond?

Kleine afwijkingen of beschadigingen aan de elleboog van je hond kunnen veel pijn en slijtage veroorzaken. Vaak is een operatie het enige redmiddel. Laat daarom een elleboogprobleem zo snel mogelijk behandelen.

Hoe gaat een elleboogoperatie bij je hond in zijn werk?

Je dierenarts overlegt samen met jou de behandeling, prognose, revalidatietijd en kosten van de operatie. Op die manier kan je een goed geïnformeerde beslissing nemen.

Veel operaties aan het ellebooggewricht worden via een artroscopie uitgevoerd. Via meerdere incisies plaatst je dierenarts een camera en instrumenten in het gewricht van je hond. Zo kunnen afwijkingen meteen verholpen worden. Je hond moet nuchter zijn voor de operatie.

Lees ook ons artikel over de behandelmogelijkheden voor artrose bij honden.

De nazorg van je hond na een elleboogoperatie

De revalidatie na een elleboogoperatie is enorm belangrijk. Je hond heeft in de eerste plaats rust nodig. Beperk daarom de eerste zes tot acht weken het activiteitsniveau van je hond. Zorg dat je hond niet springt of uitglijdt. Vraag je dierenarts om uitgebreid advies.

Om infecties te voorkomen mag je hond niet aan de wonde likken of bijten. Lees ook ons artikel over de revalidatie van een hond of kat.

Verder is er een combinatie van pijnstilling, voedingssupplementen en fysiotherapie nodig. Zo heeft je hond minder pijn en geneest hij sneller.

Na zes weken volgt er een controle bij je dierenarts. Als op de röntgenfoto’s blijkt dat je hond voldoende hersteld is, mag je zijn activiteitsniveau langzaam weer opdrijven.

Operatie elleboog hond kosten

Iedere operatie is anders. De kostprijs is afhankelijk van de narcose, duur en complexiteit van de operatie. Neem gerust contact op met een AniCura-dierenarts voor meer informatie.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.