Orthopedische specialistische zorg bij AniCura

Bij AniCura ontvangt jouw huisdier, op verwijzing van jouw dierenarts, de hoogste kwaliteit orthopedische zorg van onze dierenarts-specialisten. Dankzij hun gespecialiseerde expertise, uitgebreide praktijkervaring en geavanceerde apparatuur kunnen we bij AniCura veel meer bieden dan een standaard dierenartspraktijk.

Veel kennis en moderne apparatuur

Onze orthopedische dierenartsen in de verwijsklinieken van AniCura voeren dagelijks complexe orthopedische operaties uit en blijven op de hoogte van de nieuwste technologieën. In onze moderne en ruime klinieken werken ze met het allerbeste apparatuur, vergelijkbaar met die in ziekenhuizen voor mensen. Denk aan CT-scans, geavanceerde röntgentechnieken en uitgebreide narcoseapparatuur. Met al onze ervaring, kennis en faciliteiten ben je verzekerd van de beste zorg voor jouw dier.

Over Orthopedie

Orthopedie is een medisch vakgebied dat zich richt op de behandeling van aandoeningen aan botten, gewrichten, pezen en spieren. Enkele veelvoorkomende aandoeningen zijn:

  • aangeboren afwijkingen, zoals elleboog- en heupdysplasie
  • knieproblemen, zoals voorste kruisbandletsels en patella luxatie
  • botbreuken
  • hernia aan de nek of rug
  • aangeboren of verkregen standsafwijkingen
  • kaakaandoeningen

Van botbreuken tot erfelijkheidsdiagnostiek

Dankzij onze specialistische kennis, praktijkervaring en moderne apparatuur kunnen we bij AniCura een breed scala aan behandelingen uitvoeren. Meer dan bij een gewone dierenarts. Bij ons kan je bijvoorbeeld terecht voor:

  • onderzoek en diagnostiek bij kreupelheid
  • tot traumaopvang, zoals botbreuken en luxaties
  • erfelijkheidsdiagnostiek: heupdysplasie, elleboogdysplasie en patella luxatie

Behandelingen die we vaak uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

De beste onderzoeksmethoden

Voor het stellen van een diagnose maken we gebruik van geavanceerde digitale röntgen- en echoapparatuur, evenals een CT-scan. Onze specialisten diagnostische beeldvorming zijn experts in het interpreteren van deze beelden. Daarnaast voeren we arthroscopieën uit, een minimaal invasieve ingreep waarbij we met een kleine camera in het gewricht kunnen kijken.

Specialistische operatiekamers

Onze operatiekamers zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur, waardoor we optimale zorg kunnen bieden tijdens orthopedische ingrepen. We hechten veel waarde aan hygiëne en zorgen ervoor dat jouw dier tijdens de operatie nauwlettend wordt gevolgd.

Orthopedisch consult

Na verwijzing door jouw dierenarts kom je eerst op consult bij onze specialist. Tijdens dit consult wordt jouw dier grondig onderzocht en bespreken we de klachten van jouw hond of kat.

Indien nodig volgt aanvullend onderzoek, zoals röntgenonderzoek, echo of bijvoorbeeld een CT-scan. Hierna zal de specialist indien nodig een behandelplan met jou bespreken.

Waarom naar een dierenziekenhuis?

Net als bij mensen kunnen dieren voor complexe zorg worden doorverwezen naar gespecialiseerde dierenziekenhuizen, waar experts met veel kennis en ervaring werken. Bij AniCura streven we ernaar de beste zorg voor jouw dier te bieden, met specialisten die zich volledig toeleggen op hun vakgebied.

Wanneer naar de orthopedisch specialist?

Een verwijzing van jouw dierenarts is noodzakelijk voor een consult en eventuele vervolgonderzoeken. Jouw dierenarts bekijkt het probleem beoordeelt of een consult bij onze orthopedisch specialist nodig is. Je kan ook zelf aan je dierenarts vragen of een verwijzing mogelijk is.

Twijfel je of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten en assistenten staan klaar om je verder te helpen.

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.