Osteopathie voor dieren

Veterinaire osteopathie is een aanvullende manuele behandelmethode op de traditionele diergeneeskunde, die erop gericht is het dier in zijn geheel te behandelen. Dankzij precieze en zachte technieken helpt het om diverse fysieke aandoeningen te verlichten en het algemene welzijn van jouw metgezel te verbeteren.

Wat is veterinaire osteopathie?

Veterinaire osteopathie is een hands-on therapeutische aanpak die de traditionele diergeneeskunde aanvult. Het draait om een diepgaand begrip van de anatomie en fysiologie van dieren en richt zich op het behandelen van het hele dier.

Wat doet een osteopaat voor dieren?

Een osteopaat voor dieren gebruikt verschillende handmatige technieken om problemen in de mobiliteit van verschillende lichaamsdelen van jouw huisdier te identificeren en behandelen. Het vereist gevoeligheid en precisie.

Wie kan baat hebben bij veterinaire osteopathie?

Alle dieren, van jong tot oud, kunnen baat hebben bij osteopathie. De behandeling wordt aangepast aan de grootte, leeftijd, medische geschiedenis en reden van het bezoek.

Wanneer is veterinaire osteopathie nodig?

Elk ongemak of probleem bij jouw huisdier kan een reden zijn voor een osteopathisch consult. Het kan helpen bij problemen met de gewrichten, spieren, ademhaling, spijsvertering, urinewegen en zelfs preventief werken.

Hoe verloopt een osteopathisch consult?

Een osteopathisch consult begint met een grondige diagnose door middel van palpatie en mobiliteitstests. Op basis hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld met zachte, niet-pijnlijke technieken om de mobiliteit te verbeteren.

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.