Een gebitsreiniging voor je hond
80% van de honden krijgt vanaf twee jaar oud te maken met gebitsproblemen.
Herken je een harde gele aanslag of een witte stinkende pasta op de tanden van je hond? Laat tandsteen en tandplak verwijderen om ontstekingen te voorkomen.
Lees ook onze artikels over een tandproblemen bij een hond.
Waarom zou je een gebitsreiniging bij een hond laten uitvoeren?
Een professionele gebitsreiniging voorkomt een tandvleesontsteking. Als ontstoken tandvlees niet behandeld wordt, kan er een ernstige en pijnlijke ontsteking ontstaan. Die infectie kan uitstralen naar de longen, nieren, het hart of de lever van je hond. Uiteindelijk zullen de tanden van je hond uitvallen.
Gebitsreiniging bij hond: hoe werkt het?
Een gebitsreiniging bij je hond gebeurt altijd onder narcose. Met röntgenfoto’s beoordeelt je tandarts de tanden van je huisdier. Daarna wordt het gebit gereinigd en gepolijst. De ernstig aangetaste tanden worden getrokken. Soms moet je voor het trekken van tanden een nieuwe afspraak maken.
Nazorg gebitsreiniging hond
Poets de tanden van je hond na een gebitsreiniging. Lees ook ons artikel over gebitsverzorging bij je hond. Je dierenarts geeft je advies over de juiste voeding voor je huisdier.
Kosten gebitsreiniging hond
De kosten van een gebitsreiniging hangen af van de behandeling. Neem voor de kosten gerust contact op met een AniCura-dierenarts.
Heb je een vraag of twijfel je of je hond een gebitsreiniging nodig heeft? Neem contact op met een AniCura-dierenarts.