Gebitsreiniging hond

Heeft je hond last van tandsteen en tandplak? Voorkom gebitsproblemen met een gebitsreiniging.

Is gebitsreiniging voor mijn hond nodig?

Het is cruciaal om de mondgezondheid van je hond serieus te nemen. Vanaf twee jaar krijgt 80% van de honden te maken met gebitsproblemen. Let op tekenen van harde gele aanslag of witte stinkende pasta op de tanden van je hond, wat wijst op tandsteen en tandplak. Laat professionele gebitsreiniging uitvoeren om ontstekingen te voorkomen.

Waarom een gebitsreiniging doen bij een hond? 

Een professionele gebitsreiniging voorkomt een tandvleesontsteking. Als ontstoken tandvlees niet behandeld wordt, kan er een ernstige en pijnlijke ontsteking ontstaan. Die infectie kan uitstralen naar de longen, nieren, het hart of de lever van je hond. Uiteindelijk zullen de tanden van je hond uitvallen.

Gebitsreiniging bij een hond: hoe werkt het?

Een gebitsreiniging bij je hond gebeurt altijd onder narcose. Met röntgenfoto’s beoordeelt je tandarts de tanden van je huisdier. Daarna wordt het gebit gereinigd en gepolijst. De ernstig aangetaste tanden worden getrokken. Soms moet je voor het trekken van tanden een nieuwe afspraak maken.

Hoe moet ik voor mijn hond zorgen na een gebitsreiniging?

Na een gebitsreiniging, is het essentieel om de tanden van je hond regelmatig te poetsen. Ontdek in ons artikel wat de optimale manier is van tandenpoetsen bij honden.

Hoeveel kost een gebitsreiniging voor mijn hond?

De kosten van een gebitsreiniging hangen af van de behandeling. Neem voor de kosten gerust contact op met een AniCura-dierenarts.

Heb je een vraag of twijfel je of je hond een gebitsreiniging nodig heeft? Neem contact op met een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.