Loopganganalyse voor honden

Leer hoe geavanceerde loopganganalyse voor honden je kan helpen subtiele mankheid te detecteren en de mobiliteit van je trouwe viervoeter te verbeteren.

Verbeterde loopganganalyse

Bij loopganganalyse voor honden wordt gebruik gemaakt van een geavanceerd systeem dat de manier waarop honden bewegen objectief kan meten en analyseren. Onder een speciale loopband bevindt zich een mat met druksensoren. Deze sensoren communiceren met software die de ganganalyse uitvoert en interpreteert.

Wat meten we?

De software meet verschillende aspecten van de beweging van de hond, waaronder de stap- en paslengte, zweeftijd, snelheid en vooral de totale drukindex van elke poot. Dit laatste geeft aan hoeveel gewicht er op elke poot wordt gezet tijdens het lopen.

Waarom is dit belangrijk?

Een nauwkeurige loopganganalyse is essentieel voor het detecteren van subtiele mankheid en het analyseren van eventuele compensaties van andere poten. Deze informatie is van onschatbare waarde voor dierenartsen en chirurgen, omdat het hen helpt bij het evalueren van de gezondheid en mobiliteit van de hond, zowel voor als na een behandeling.

Dieren kunnen stoïcijns zijn en manken soms subtiel, zonder dat het echt opvalt voor de eigenaar. Door middel van geavanceerde loopganganalyse kunnen we objectieve gegevens verzamelen en de voortgang van de behandeling monitoren en aanpassen indien nodig.

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.