Je hond voorbereiden op een bezoek aan de dierenarts

Soms moet je nu eenmaal met je hond naar de dierenarts. Met wat voorbereiding maak je de trip een stuk makkelijker en aangenamer voor jezelf en voor je hond. We geven je enkele eenvoudige oefeningen mee.

Je hond trainen

Je kan je hond trainen en voorbereiden op situaties die vaak voorkomen tijdens een consultatie. Laat je hond op zijn zij liggen, raak zijn poten aan, controleer zijn mond, ogen en oren, til zijn staart op en meet zijn temperatuur. Hoe jonger je hond is wanneer je start met de training, hoe beter. Maar ook oudere honden kunnen leren dat ze niet bang hoeven zijn van een onderzoek.

Begin met korte trainingssessies wanneer je hond kalm en ontspannen is. Loopt je hond weg of draait hij zijn hoofd weg wanneer je naar zijn tanden wil kijken? Dan ga je te snel en zal je kleinere stapjes moeten nemen. Bouw de oefeningen geleidelijk op. Geef je hond veel liefde en beloon hem achteraf.

Je hond zelf onderzoeken

Door je hond elke dag thuis te onderzoeken, merk je bovendien zelf wanneer je hond ziek of gewond is. Start met zijn mond, neus, ogen en oren. Onderzoek daarna de rest van zijn lichaam. Controleer zijn huid op gezwollen of pijnlijke plekken.

Wil je graag meer advies en tips om je hond te trainen? Neem dan gerust contact op met een AniCura-dierenarts. Wij helpen je graag verder.

Huisbezoek

Sommige van onze dierenartsen doen ook huisbezoeken maar omdat de behandelmogelijkheden er beperkt zijn, raden we je toch aan om naar de kliniek of praktijk te komen.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.