Hond cremeren

De meeste baasjes kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis. Je kan kiezen voor een individuele of collectieve crematie.

Bij een individuele crematie wordt je hond alleen gecremeerd. Je kan na de crematie de assen van je hond terugvragen. Een crematorium heeft een ruime selectie aan urnen en sieraden.

Bij een collectieve crematie wordt je hond met een aantal andere huisdieren gecremeerd. De assen worden dan door het crematorium uitgestrooid.

Je kan ook om een pootafdruk of pluk haar van je hond vragen. Neem contact op met jouw crematoria om de mogelijkheden te bespreken.

Huisdierencrematoria

In België bestaan er verschillende dierencrematoria. Wil je meer informatie over de crematie van je hond? Neem een kijkje op de website van het dierencrematorium of neem contact op met je dierenarts.

Het uitstrooien van de as van je hond

Als je de urn van je hond niet wil bewaren, kan je de as van je hond ook uitstrooien of begraven. Sommige begraafplaatsen hebben speciale plekken voor gecremeerde dieren. Dan heb je een plaats waar je je hond nog kan bezoeken. Lees ook ons artikel over een huisdier begraven of cremeren.

Kosten crematie hond

De kosten voor het cremeren van je hond zijn afhankelijk van het soort crematie. Voor een individuele crematie betaal je meer. Andere factoren die de kosten beïnvloeden zijn het gewicht van je hond en wat je later met de assen van je hond wil doen.

Heb je nog vragen over het laten cremeren van je hond? Neem gerust contact op met een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.