Hoe bescherm ik mijn hond tegen de kou?

Hou je huisdieren extra in de gaten wanneer de temperaturen onder het vriespunt duiken. Sommigen kunnen in de winter wat extra bescherming gebruiken.

Hoe bescherm ik mijn hond tegen de kou?

Omdat het binnen altijd een aangename temperatuur is, krijgen de meeste honden geen wintervacht meer. Honden houden zichzelf warm door bijvoorbeeld te blijven bewegen. Honden met korte pootjes, rassen met een dunne vacht en oude of zieke honden doe je in de winter beter een jasje aan. Is jouw hond aan het rillen? Dan geef je hem best wat extra warmte.

Een natte vacht isoleert slecht. Laat je hond nooit met een natte vacht in de kou staan. Laat je hond ook in de winter niet in de auto achter. Je auto wordt koud en je hond kan niet bewegen om zich warm te houden.

Ligt er sneeuw? Hou je hond extra in de gaten. Sneeuw haalt geursporen weg. Je hond verdwaalt makkelijker. Scheer de vacht tussen de poten van je langharige hondenras. Zo kan er geen sneeuw blijven zitten.

Hondenpoten beschermen tegen sneeuw

Is er gestrooid? Zout is giftig voor honden. Voorkom dat je hond zout van zijn poten likt. Bovendien kan zout de voetzolen van je hond irriteren. Smeer zijn voetzolen in met vaseline. Spoel ze na de wandeling af met lauwwarm water.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.