Vetbult bij een hond

Een vetbult is een goedaardige tumor van vetcellen. 

Vetbult bij een hond: de symptomen

Je herkent een vetbult bij je hond aan een onderhuidse zwelling of knobbel. Vetbulten komen vooral op de borstkas van je hond voor.

Vetbult bij een hond: de oorzaak

Over het algemeen hebben teven en honden met overgewicht vaker vetbulten. Hou het gewicht van je hond in de gaten. Controleer je hond regelmatig op bulten.

Waarom zou je een vetbult bij je hond laten behandelen?

Honden kunnen last krijgen van een vetbult. Om er zeker van te zijn dat het niet om een kwaadaardige tumor gaat, laat je jouw hond best door je dierenarts onderzoeken. Hoe sneller een diagnose gesteld kan worden, hoe beter.

Probeer de bult niet zelf te verwijderen.

Vetbult bij een hond: de diagnose

Je dierenarts stelt tijdens een lichamelijk onderzoek vast of het om een vetbult, kwaadaardige huidtumor of huidgezwel gaat. Soms maakt je dierenarts een punctie in de bult.

Het kan zijn dat een patholoog de inhoud van de bult onder een microscoop bekijkt. Zo kan je dierenarts samen met hem de juiste diagnose stellen.

Vetbult bij een hond: de behandeling

Als uit onderzoek blijkt dat je hond een kwaadaardige bult heeft, stelt je dierenarts een behandelplan op. Heeft je hond een tumor? Lees hier meer informatie.

De meeste bulten zijn onschuldig en kunnen gewoon blijven zitten. Zit de bult op een vervelende plek? Dan kan je dierenarts de bult alsnog verwijderen.

Neem contact op met een dierenarts

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.