Wat is een Cat Friendly Clinic?

Een Cat Friendly Clinic biedt de allerbeste zorg voor katten aan. Een dierenkliniek kan een cat friendly-certificaat aanvragen bij de International Society of Feline Medicine (ISFM). Je kattendierenarts kan een bronzen, zilveren of gouden certificaat behalen, afhankelijk van het aanbod van apparatuur en kennis.

Cat Friendly Clinic Bronze

Een kattendierenarts met een brons-certificaat werkt voor ziekenhuisfaciliteiten steeds samen met een dierenkliniek op een zilverniveau. Zowel tandheelkundige ingrepen als operaties worden uitgevoerd in de zilveren Cat Friendly Clinic. 

Cat Friendly Clinic Silver

Een dierenkliniek met het Cat Friendly Silver-certificaat beschikt over de faciliteiten van een bronzen kliniek met extra comfort en behandelmogelijkheden. 

Zo vind je er een ziekenhuisafdeling met voldoende grote private hokken. Dankzij comfortabel beddengoed en strikte hygiënemaatregelen kan je kat er in alle rust overnachten. Verder is er apparatuur voor tandheelkundige ingrepen, röntgenfoto’s en echo’s beschikbaar. 

Cat Friendly Clinic Gold

Een gouden Cat Friendly Clinic biedt de allerbeste zorg voor je kat. Alle hokken die worden gebruikt voor een overnachting moeten massieve, ondoorzichtige vloeren, muren en plafonds hebben. Je kat moet de mogelijkheid hebben om hoog te zitten en zich in een kooi te verstoppen.

Er is steeds een speciale operatiekamer beschikbaar. Voor elke kat moeten de juiste tandheelkundige gegevens worden bijgehouden. Ook is er apparatuur aanwezig om aanvullende bloedtests uit te voeren.

Niet elke AniCura-dierenkliniek heeft een cat friendly-certificaat. Toch doen onze dierenartsen er steeds alles aan om je kat zo goed mogelijk te behandelen. Lees meer in ons artikel over een kattendierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.