Wat doet kattenkruid met katten?

Ongeveer vijftig procent van alle katten vinden kattenkruid geweldig. Sommige katten worden er euforisch en speels van, terwijl andere katten er juist rustig van worden. Bij de meeste katten duurt dit gevoel ongeveer tien minuten. Daarna duurt het een tot twee uur voor je kat weer op kattenkruid reageert. Kattenkruid is dus niet verslavend. Je kat kan zonder problemen kleine hoeveelheden eten.

Wat maakt kattenkruid zo onweerstaanbaar?

Kattenkruid komt oorspronkelijk uit Europa en Azië en heeft een munt- en citroenachtige geur. Katten worden onweerstaanbaar aangetrokken tot de stof nepetalacton die in de stengels, bladeren en zaden van kattenkruid zit. Gedroogd kattenkruid is krachtiger dan een kattenkruidspray. De spray bevat minder nepetalacton. Het kruid is zowel binnen als buiten makkelijk te kweken.

Waarvoor kan je kattenkruid gebruiken?

Kattenkruid kan een handig hulpmiddel zijn om je kat te trainen. Wrijf het kruid over een nieuwe krabpaal of kattenmand om de voorwerpen aantrekkelijker te maken voor je kat. Je kan ook kattenkruid-speelgoed maken. Hou er rekening mee dat je het kruid na verloop van tijd zal moeten vervangen.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.