1. Geef je hond een massage

Met een zachte massage stimuleer je de bloedsomloop van je hond. Bovendien geeft de massage je hond een rustig en veilig gevoel.

2. Wees geduldig

Een hond met artrose heeft wat meer tijd nodig om naar je toe te lopen wanneer je hem roept. Geef hem rustig de tijd en moedig hem aan. Help hem desnoods.

3. Zorg voor een zachte ondergrond

Laat je hond niet op de grond slapen. Koop een speciaal slaapkussen voor honden met artrose, zoals een waterbed of hangmat.

4. Voorkom dat je hond uitglijdt

Leg matten op je vloer om te voorkomen dat je hond uitglijdt. Antislipsokken kunnen ook helpen.

5. Geef je hond op koude dagen wat extra warmte

Op koude dagen kan een hond met artrose wat extra warmte gebruiken. Voorkom dat de spieren van je hond stijf worden door hem een jasje aan te doen.

6. Koop een hondentrap

Met een trap of loopplank kan je hond elk oppervlak bereiken waar hij vroeger moeiteloos op sprong.

7. Geef je hond voldoende rust

Sommige honden met artrose zijn gevoeliger voor lawaai. Zorg voor een rustig en stil plekje waar je hond zich kan terugtrekken als er bezoek over de vloer komt.

8. Combineer beweging met medicatie

Een hond met artrose heeft vaak een combinatie van beweging en medicatie nodig. Met wat speciale zorg en ontstekingsremmers kunnen de meeste honden na hun diagnose nog steeds volop genieten. Bespreek de mogelijkheden met je dierenarts.

9. Was de vacht van je hond regelmatig

Honden met artrose kunnen zichzelf vaak moeilijker verzorgen. Knip, borstel en was de vacht van je hond om klitten te voorkomen.

10. Pas op voor overgewicht

De botten en gewrichten van een hond met overgewicht worden meer belast. Vraag je dierenarts om een afslankplan op maat uit te werken. Op basis van dat plan pas je het dieet van je hond aan.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.