Verloren en gevonden honden

Hopelijk overkomt het je als baasje nooit dat je huisdier verloren loopt. Is je hond of kat vermist? Ga hem dan meteen zoeken. 

Is je hond tijdens een wandeling weggelopen? Leg dan een stuk kleding op de plek waar je hem voor het laatst zag. Vaak komen honden terug naar de plek waar ze verloren liepen.

Wat als je je hond niet vindt?

Is je hond gechipt en geregistreerd? Verwittig DogID via hun website. Dierenartsen en asielen zullen jouw gegevens uit kunnen lezen als je op de website van DogID toestemming hebt gegeven.

Verwittig ook de politie. Zo zijn zij op de hoogte wanneer er iemand een verloren dier binnenbrengt. Bovendien zou een loslopende hond een ongeval kunnen veroorzaken.

Maak affiches en hang ze op in je omgeving. Je kan ook opvangcentra in de buurt contacteren. Je kan je verloren dier ook melden op:

Wat doe je met een gevonden hond?

Wanneer je een hond vindt, ben je verplicht om hem binnen vier dagen naar een asiel of de lokale politie te brengen. Zij zullen nagaan of het dier gechipt en geregistreerd is. 

Wat doe je als het dier gewond is?

Vormt het gewonde dier een gevaar voor weggebruikers? Verwittig dan de politie op het noodnummer 101. Als dat niet het geval is, contacteer je best de lokale politie. Als zij niet met het dier naar de dierenarts kunnen, geven ze je toestemming om het dier op kosten van je gemeente te laten verzorgen.

In Antwerpen kan je de blauwe lijn op het nummer 0800 123 12 contacteren. Zij zullen de dierenambulance verwittigen.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.