Waarom eet je hond vreemde voorwerpen?

Het feit dat je hond een vreemd voorwerp eet, kan te wijten zijn aan een tekort aan mineralen of vitaminen. Maar ook problemen met de organen van je hond kunnen pica veroorzaken. Verder kan stress, angst of verveling er ook toe leiden dat je hond vreemde voorwerpen eet.

Mijn hond eet zand

Hou je hond goed in het oog op het strand. Zand veroorzaakt een verstopping in de darmen van je hond. Probeer te voorkomen dat je hond zijn poten likt of met zijn neus in het zand wroet en zo zand eet. Pas ook op met speelgoed op het strand.

Kreeg je hond toch zand binnen? Hou je hond in de gaten voor volgende symptomen:

  • braken
  • misselijkheid
  • constipatie
  • verminderde eetlust
  • buikpijn
  • uitdroging
  • rusteloosheid
  • hijgen

Herken je een of meerdere van deze symptomen bij je hond? Neem contact op met je dierenarts. Dankzij een echo of röntgenfoto worden de darmen van je hond in kaart gebracht. Je hond krijgt vocht en medicatie. Het kan zijn dat er zand operatief verwijderd moet worden.

Het zout in zeewater is ook giftig voor honden. Zorg voor voldoende proper drinkwater voor je hond. Lees onze lijst met giftige middelen voor een hond.

Mijn hond eet aarde

Door aarde op te eten kan je hond per ongeluk parasieten, slakken, pesticiden, meststoffen of uitwerpselen van andere dieren opeten. Merk je dat je hond zich niet goed voelt na het eten van aarde? Neem dan contact op met je dierenarts.

Lees ook onze artikels over waarom een hond stront en slakken eet.

Mijn hond eet boomschors

Honden spelen graag met takken. Af en toe breekt er een stukje tak af. Dat takje kan vast blijven zitten in de slokdarm van je hond. Neem contact op met je dierenarts.

Mijn hond eet eikels

Eikels zijn giftig voor honden. Neem contact op met je dierenarts wanneer je hond een eikel heeft gegeten. Lees meer in ons artikel over eikels, dennenappels en kastanjes.

Mijn hond eet stenen

Stenen kunnen een blokkade in de maag en darmen van je hond veroorzaken. Neem contact op met je dierenarts als je hond stenen heeft gegeten.

At je hond een vreemd voorwerp? Neem dan contact op met een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.