Katten en krabben

Krabben is normaal gedrag voor een kat. Ze krabben om hun nagels scherp te houden en hun geur te verspreiden. Soms krabben katten ook om zich uit te rekken. De meeste katten geven de voorkeur aan verticale oppervlakken om te krabben.

Katten en een krabpaal

Controleer of je verticale krabpaal goed vaststaat. De paal mag niet meebewegen wanneer je kat eraan krabt. Touw, hout of een dikke stof zijn geschikte materialen voor een krabpaal. Plaats de krabpaal naast de slaapplek van je kat of bij een raam.

Laat je kat als kitten al wennen aan het gebruiken van een krabpaal. Soms helpt het om de krabpaal met kattengras in te wrijven. Je kan ook speelgoed langs de rand van de krabpaal vasthouden zodat je kat moet klimmen om zijn speeltje te pakken. Beloon je kat wanneer hij zijn krabpaal gebruikt.

Kat krabt aan zetel, stoelen, deur, behang…

Krabt je kat aan je meubels? Controleer of zijn krabpaal op de juiste plek staat en de juiste oppervlakte heeft. Kleef dubbelzijdige tape op je meubels waar je kat krabt. Beloon je kat wanneer hij zijn krabpaal gebruikt.

Spray Feliway over nieuwe meubels. Dankzij de feromonen in de spray zal je kat de nieuwe meubels als iets vertrouwd zien. Je kan de nagels van je kat ook om de twee weken (laten) knippen.

Als ondanks al deze tips je kat nog steeds op ongewenste plekken krabt, neem je best contact op met je dierenarts of kattengedragstherapeut.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.