Allergietest bij een hond

Heeft je hond een allergie? Laat hem testen en voorkom jeuk en huidklachten.

Allergietest hond

Jeuk en andere huidklachten zoals roodheid en schilfers kunnen het gevolg zijn van een allergie voor pollen, huismijt, vlooien of dierlijke huidschilfers. Maar je hond kan ook last hebben van een voedselallergie of een infectie met parasieten zoals vlooien of schurftmijten. 

Huidklachten komen vaak op de donker gemarkeerde plekken voor:

Herken je deze klachten bij je hond? Neem dan contact op met je dierenarts.

Een allergie is helaas niet te genezen. Maar er bestaan behandelingen om de symptomen te onderdrukken. Met immuuntherapie of desensibilisatie bijvoorbeeld krijgt je hond regelmatig injecties met de stof waar hij allergisch op reageert. Zo wordt zijn allergische reactie vaak minder heftig. Je kan een allergie ook met medicatie onder controle houden.

Lees ook ons artikel over een allergietest bij katten.

Waarom zou je een allergietest bij je hond laten uitvoeren?

Door te krabben, bijten en likken krijgt je hond kale plekken. Die plekken kunnen ontsteken en lelijke wonden veroorzaken. Door je hond te laten testen op een allergie kan je dierenarts starten met een behandelplan.

Hoe werkt een allergietest bij een hond?

Een allergietest bestaat uit een huidtest en een bloedonderzoek. Er wordt een klein stukje vacht op de borstkas van je hond geschoren. Op die plek worden er allergenen geïnjecteerd om een allergische reactie uit te lokken. Na tien tot vijftien minuten kan je dierenarts een conclusie trekken.

Tijdens het bloedonderzoek wordt er bloed afgenomen en opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium. Het resultaat van deze allergietests vormt de basis voor de behandeling van je hond.

Allergietest hond kosten

De kosten van een allergietest voor een hond hangen af van het vooronderzoek en de behandeling. Wil je meer weten over de kosten van een allergietest bij een hond? Neem dan contact op met een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.