Desensibilisatie bij een hond

Heeft je hond een allergie? Dan is desensibilisatie een mogelijke behandeling.

Lees ook: Desensibilisatie kat

Desensibilisatie hond

Tijdens desensibilisatie krijgt je hond injecties die zijn immuunsysteem toleranter maken voor de allergenen waar hij overgevoelig voor is. Zo kunnen zijn klachten afnemen of verdwijnen. Desensibilisatie wordt ook immuuntherapie genoemd.

De behandeling werkt niet voor voedselallergieën. Lees ook ons artikel over een voedselallergie bij honden en katten.

Waarom desensibilisatie bij je hond?

Een allergie is een chronische aandoening. Dankzij desensibilisatie kunnen de klachten van je hond afnemen of verdwijnen.

Lees ook ons artikel over atopie bij honden.

Hoe ziet desensibilisatie bij je hond eruit? 

Je hond krijgt injecties. In die injecties zit steeds meer van de stof waaraan je hond allergisch is. Zo kan je hond langzaam wennen aan de allergenen. 

Jij kan als baasje de injecties zelf toedienen op basis van een schema dat je dierenarts opstelt. Vraag advies aan je dierenarts.

Het duurt gemiddeld zes maanden voor je een verschil ziet. Na acht maanden wordt de behandeling geëvalueerd. Desensibilisatie slaagt bij zestig tot zeventig procent van alle honden.

Is de behandeling succesvol? Dan zal je hond de rest van zijn leven injecties moeten krijgen. Voor honden die niet goed reageren op desensibilisatie bestaat er een combinatie van verschillende behandelingen.

Kosten desensibilisatie bij de hond

De kosten van desensibilisatie bij je hond hangen af van het aantal allergenen waarvoor hij gevoelig is. Als desensibilisatie aangevuld moet worden met andere medicatie kunnen de kosten hoger uitvallen. Voor al je vragen kan je steeds terecht bij een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.