Je huisdier trimmen

Je kan de vachtkwaliteit van je huisdier verbeteren door hem regelmatig te laten trimmen.

Trimmen van je huisdier

Alle huisdieren kunnen in principe naar een trimsalon. Hoe vaak je je huisdier moet laten trimmen, hangt af van het soort vacht. 

Langharige huisdieren hoeven niet altijd geknipt te worden. Ook wassen en kammen is een optie bij de huisdierenkapper. Wij raden aan om je langharige huisdier of poedel vier tot acht keer per jaar te laten trimmen.

huisdieren met halflang haar zoals spaniels, setters en retrievers worden geëffileerd. Hun vacht wordt in model gebracht met een speciaal getande schaar. Je laat ze best vier tot zes keer per jaar trimmen.

Ruwharige huisdieren worden geplukt. De bovenste laag vacht wordt met de hand verwijderd om huidirritaties en huidontstekingen te voorkomen. Laat ze twee tot vier keer per jaar trimmen.

Voor kortharige huisdieren gebruikt de trimmer speciaal gereedschap. Ook wast de trimmer uw kortharige huisdier grondig om de losse haren te verwijderen.

Om jeuk te voorkomen moeten Newfoundlanders, berner sennenhuisdieren en keeshuisdieren twee keer per jaar ontwold worden.

Waarom deze behandeling?

Een knipbeurt houdt de vacht van je huisdier gezond. Ook bij kortharige huisdieren zorgt een trimbeurt voor minder losse haren in huis.

Je kan je huisdier zelf borstelen, wassen en drogen. Zo kan hij wennen aan de behandeling. Vraag je dierenarts om advies. Plukken moet door een expert worden gedaan.

Hoe werkt het?

Wanneer je met je huisdier naar het trimsalon gaat, wordt hij volledig verzorgd:

  • wassen
  • knippen
  • drogen
  • nagels knippen
  • oren schoonmaken
  • teken of grasaren verwijderen
  • anaalklieren legen

huisdieren trimmen prijs

De kosten voor een trimbehandeling van je huisdier hangen af van de grootte van je huisdier en zijn vachtsoort. Als je huisdier gevoelig is voor bepaalde producten kan dat de prijs ook beïnvloeden.

Maak een afspraak via een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.