Desensibilisatie therapie voor uw kat

Heeft je kat een allergie? Dan is desensibilisatie een mogelijke behandeling.

Lees ook: desensibilisatie hond

Desensibilisatie kat

Tijdens desensibilisatie krijgt je kat injecties die zijn immuunsysteem toleranter maken voor de allergenen waar hij overgevoelig voor is. Zo kunnen zijn klachten afnemen of verdwijnen. Desensibilisatie wordt ook immuuntherapie genoemd.

De behandeling werkt niet voor voedselallergieën. Lees ook ons artikel over een voedselallergie bij katen en katten.

Waarom desensibilisatie bij je kat?

Een allergie is een chronische aandoening. Dankzij desensibilisatie kunnen de klachten van je kat afnemen of verdwijnen.

Lees ook ons artikel over atopie bij katen.

Hoe ziet desensibilisatie bij je kat eruit? 

Je kat krijgt injecties. In die injecties zit steeds meer van de stof waaraan je kat allergisch is. Zo kan je kat langzaam wennen aan de allergenen. 

Jij kan als baasje de injecties zelf toedienen op basis van een schema dat je dierenarts opstelt. Vraag advies aan je dierenarts.

Het duurt gemiddeld zes maanden voor je een verschil ziet. Na acht maanden wordt de behandeling geëvalueerd. Desensibilisatie slaagt bij zestig tot zeventig procent van alle katen.

Is de behandeling succesvol? Dan zal je kat de rest van zijn leven injecties moeten krijgen. Voor katen die niet goed reageren op desensibilisatie bestaat er een combinatie van verschillende behandelingen.

Kosten desensibilisatie bij de kat

De kosten van desensibilisatie bij je kat hangen af van het aantal allergenen waarvoor hij gevoelig is. Als desensibilisatie aangevuld moet worden met andere medicatie kunnen de kosten hoger uitvallen. Voor al je vragen kan je steeds terecht bij een AniCura-dierenarts.

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.