Verzorgingsproducten voor katten

Je kat kan zichzelf goed verzorgen. Ze houden hun vacht proper door zich regelmatig goed te wassen en houden zichzelf actief door in huis of buiten op stap te gaan. Toch kan het zijn dat je kat bepaalde gezondheidsproblemen heeft. Dan kan het helpen om verzorgingsproducten voor katten aan te schaffen.

Lees ook: verzorgingsproducten voor honden

Is jouw kat niet helemaal zichzelf? Lijkt zijn vacht dof te worden? Of is hij minder actief dan normaal? Dit kan te wijten zijn aan zijn voeding, bijvoorbeeld omdat hij bepaalde voedingsstoffen mist of niet genoeg binnenkrijgt. Daarnaast kan het ook zijn dat jouw kat baat heeft bij andere verzorgingsproducten die je momenteel niet in huis hebt.

Het is verstandig om advies te vragen aan je dierenarts over kattenvoer en andere verzorgingsproducten, zodat jouw kat snel weer de oude kan worden.

Waarom zijn verzorgingsproducten voor de kat zo belangrijk?

Veel gezondheidsproblemen bij katten worden, net als bij mensen, veroorzaakt door verkeerde voeding. Denk aan haaruitval, blaasgruis of allergische reacties.

Kwaaltjes kunnen soms eenvoudig worden opgelost door over te stappen op ander kattenvoer of andere verzorgingsproducten.

Daarnaast kan het na een operatie nodig zijn om bepaalde producten in huis te hebben. Jouw dierenarts kan je precies vertellen welke voedingsproducten en andere verzorgingsproducten jouw kat nodig heeft.

Zomaar experimenteren met nieuw voer is niet verstandig. Zolang niet duidelijk is waar jouw kat last van heeft, loop je het risico zijn ongemakken alleen maar te verergeren.

Wat voor verzorgingsproducten zijn er?

Jouw dierenarts kan je adviseren over welk kattenvoer je het beste kunt geven.

Heeft jouw kat bijvoorbeeld gevoelige darmen, dan is een lichtverteerbare voeding aan te raden. Ook voor andere verzorgingsproducten kun je terecht bij de dierenarts. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Kattenvoer voor gesteriliseerde/gecastreerde katten;
  • Hypoallergeen kattenvoer;
  • Koolhydraatarm kattenvoer;
  • Graanvrij kattenvoer;
  • Voedingssupplementen;
  • Producten voor gebitsverzorging;
  • Producten voor vachtverzorging;
  • Kraagje of speciale huisdierenromper;
  • Speciale voerbakken.

Kattenshampoo

Het is belangrijk dat jouw kat een mooie glanzende en schone vacht heeft. Meestal zorgt jouw dier hier zelf voor, maar soms kan hij daar best wat hulp bij gebruiken.

Heeft jouw kat last van haaruitval, dan kun je dit probleem aanpakken met aangepast kattenvoer én een speciale kattenshampoo. Deze kun je bij jouw trimmer of dierenarts kopen.

Gebruik nooit jouw eigen shampoo om de vacht van jouw kat te wassen: dit kan juist leiden tot nog meer kale plekken en andere vachtproblemen.

Kosten van verzorgingsproducten

De kosten voor verzorgingsproducten zijn afhankelijk van wat jouw kat nodig heeft. Ook spelen factoren als ras, leeftijd, grootte en de verdere gezondheid van jouw kat mee. Jouw dierenarts kan je hier meer over vertellen.

Wil je meer weten over de winkelproducten van AniCura, of weet je niet precies welke producten jouw kat nodig heeft? Neem contact met ons op voor verder advies.

Was dit artikel nuttig voor je?

Duid aan wat bij je past of typ het zelf. We appreciëren je feedback enorm.

Dank je!

Wij waarderen het heel erg

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.