AniCura Dierenkliniek Herckenrode officieel erkend als katvriendelijke dierenkliniek

Kuringen, 8 november 2022 - AniCura Dierenkliniek Herckenrode heeft het gouden keurmerk ‘katvriendelijke kliniek’ (Cat Friendly Clinic, CFC) ontvangen. Dit programma is ontwikkeld door de International Society of Feline Medicine, de diergeneeskundige afdeling van de toonaangevende internationale instelling International Cat Care. Het doel van het programma is het welzijn van katten bevorderen en de verzorging van katten die zijn opgenomen in de dierenkliniek of die langskomen naar een hoger niveau tillen.

Investering in infrastructuur, apparatuur en medewerkers

Om het label ‘katvriendelijke kliniek’ te mogen dragen, moet er aan een aantal strikte criteria voldaan worden. Dat geldt zowel voor de infrastructuur en de gebruikte apparatuur als voor de medewerkers die specifiek worden opgeleid om het stressniveau bij katten zo laag mogelijk te houden.

Nathalie Cunha, dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Herckenrode, legt uit: “Op vlak van infrastructuur hebben wij ervoor gezorgd dat de katten die bij ons verblijven of langskomen over een eigen afgesloten afdeling beschikken. Dat betekent een aparte ingang, een aparte wachtzaal en aparte consultatieruimtes. Zo zien en ruiken katten nooit honden. In de wachtzaal zijn er overigens schappen en dekentjes ter beschikking zodat katten in hun transportmand op een hogere plaats kunnen wachten met eventueel een belemmerd zicht, wat voor hen veel aangenamer is. Ook in onze apparatuur hebben we geïnvesteerd. Zo gebruiken we nu onder meer speciale echosondes wat zorgt voor een betere beeldkwaliteit en speciale infuuspompen waardoor we nog nauwkeuriger kunnen doseren. Ook worden al onze medewerkers gestimuleerd om respectvol en voorzichtig om te gaan met katten. Ze zijn op de hoogte van de kwaliteitsnormen waaraan we willen voldoen en ze volgen specifieke opleidingen gericht op het welzijn van katten.”

Welzijn van de katten primeert

Nathalie Cunha is trots op de toekenning van het gouden keurmerk katvriendelijke kliniek: “Katten zijn vrij stressgevoelig wanneer ze uit hun bekende omgeving gehaald worden. We willen dat zowel katten als hun eigenaars zo weinig mogelijk stress ervaren bij een bezoek aan onze dierenkliniek. Dat kan er namelijk toe leiden dat kattenbaasjes minder snel hulp zoeken bij een dierenarts als hun kat er nood aan heeft. Het keurmerk van katvriendelijke dierenkliniek is voor ons een erkenning dat onze zorgverlening voor katten van een hoog niveau is waarbij het welzijn van de katten altijd primeert.”

Meer informatie

Wie meer informatie wenst over International Cat Care en het Cat Friendly Clinic-initiatief kan terecht op de website www.catfriendlyclinic.org. De website van AniCura Dierenkliniek Herckenrode vindt u via deze link.

Contact voor de pers  

Loud and Clear
Delphine Van Hoecke

PR Consultant

T: 0498 20 40 49

justask@loud-and-clear.be

AniCura
Kelly Voordeckers

Marketing Manager Belgium

Kelly.voordeckers@anicura.be

Meer nieuws

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.