Mijn hond stinkt: de symptomen

Stinkt je hond naar vis, rotte eieren of zweetvoeten? Iedere hond heeft zijn eigen geur, maar er bestaan een aantal aandoeningen die die geur kunnen beïnvloeden.

Mijn hond stinkt: de oorzaken

Je hond kan om verschillende redenen stinken.

Krabt je hond aan zijn oren? Dan kunnen zijn oren ontstoken zijn. Overtollig bruin oorsmeer stinkt.

Tandplak en tandsteen kunnen een onaangename geur veroorzaken. Poets daarom de tanden van je hond dagelijks. Lees ook ons artikel over tandenpoetsen bij honden en katten.

Schuurt je hond met zijn achterste over de vloer? Dan is de kans groot dat hij last heeft van verstopte of ontstoken anaalklieren.

Bij honden met ruimvallende lippen of overhangende huid (zoals cockerspaniels en rassen met een korte snuit) ontstaan er ontstekingen of eczeemplekken die een onaangename geur verspreiden. Hou de plekken daarom droog. Gebruik chloorhexidine doekjes om ze te ontsmetten. Vermijd de ogen van je hond.

Sommige huidinfecties zoals hotspots, bacteriële of gistinfecties doen de vacht van je hond stinken. Maak eventuele wonden schoon met een desinfecterend middel en behandel je hond met een middel tegen jeuk. Voor sommige huidinfecties bestaan er speciale shampoos. Vraag je dierenarts om advies.

Als de vacht van een hond te lang nat blijft, gaat hij stinken. Droog je hond goed af en was hem maximaal een keer per maand met hondenshampoo. Lees ook ons artikel over je hond wassen.

Honden met maag- of darmenproblemen kunnen ook stinken. Heeft je hond last van winderigheid, braken en diarree? Ga dan langs bij je dierenarts.

Mijn hond stinkt: de diagnose

De oorzaak van de stank bij je hond wordt vastgesteld bij je dierenarts tijdens een consultatie.

Mijn hond stinkt: de behandeling

Afhankelijk van de diagnose wordt er een behandeling gestart.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.