Hond wassen

Was je hond alleen als hij vuil is. Hoe vaak je je hond moet wassen, hangt af van het ras en de vacht van je hond. Vraag advies aan je hondenkapper. Lees hier meer over de vachtverzorging en het trimmen van honden.

Borstel de vacht van je hond voor je hem wast. Zorg dat er geen water in de oren van je hond loopt om oorontstekingen te voorkomen. Maak je hond zo dicht mogelijk bij zijn vacht nat met lauw water. Zeep je hond voorzichtig in. Gebruik speciale hondenshampoo. Andere producten kunnen zijn huid irriteren. Spoel de shampoo goed uit. Droog je hond met een handdoek en een haardroger. Zet de haardroger niet te warm.

Een puppy laat je best wennen aan het geluid van een scheermachine en haardroger wanneer hij acht tot twaalf weken oud is. Zo is je hond minder angstig in een trimsalon. Oefen het wassen en beloon je puppy.

Stinkt je hond? Dan kan hij last hebben van een onderliggende aandoening zoals de ziekte van Cushing of een huid- of oorinfectie. Laat je hond nakijken door je dierenarts. 

Was een loopse hond niet om infecties te voorkomen. Gebruik een loopsheidbroekje om de uitvloeiing uit de vulva op te vangen. Lees hier meer over loopsheid bij honden.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.