Hoe kan je je konijn afkoelen bij warm weer?

Zorg dat het konijnenhok niet in de volle zon staat. Hang desnoods een laken op om schaduw te creëren. Zorg voor voldoende ruimte in het hok zodat je konijn languit kan liggen. Hou het hok van je konijn schoon om geen vliegen en maden aan te trekken. 

Leg een bevroren tegel of koelelement gewikkeld in een handdoek in je konijnenhok. Je kan zelf koelelementen voor je konijn maken door plastic flessen voor 2/3 met water te vullen en in de vriezer te leggen. Pas wel op dat je konijn er niet aan knaagt.

Zit je konijn in binnen? Zorg dat de temperatuur in huis niet hoger is dan 25 graden. Laat je konijn nooit achter in je auto, tent of caravan. De temperatuur kan in 10 minuten oplopen tot 50 graden.

Borstel je konijn regelmatig. Overtollig haar kan afkoelen belemmeren. De buik van een langharig konijn kan eventueel geschoren worden.

Zorg dat je konijn niet te lang in de zon ligt. Maak zijn oren nat met lauwwarm water. Geef je konijn verse groenten. Dankzij dat extra vocht kan hij zich beter afkoelen.

Denk je dat je konijn oververhit is? Check dan hier wat te doen.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.