De kattenpil

Ook voor katten bestaat er een anticonceptiepil. Dankzij de kattenpil wordt je kat niet drachtig. De pil beïnvloedt de hormonen van je kat zodat ze niet krols wordt. 

Anticonceptie is een handig hulpmiddel wanneer je met je kat wil fokken. Wil je dat niet? Dan moet je je kat verplicht laten steriliseren. Lees ook ons artikel over de sterilisatie van een kat.

Opgepast, de kattenpil is niet honderd procent veilig. Denk je dat je kat toch drachtig is? Ga dan zo snel mogelijk naar je dierenarts om een nieuw nestje te voorkomen.

Bovendien verhoogt de kattenpil de kans op kwaadaardige melkkliertumoren en eierstokcysten. Ook suikerziekte, baarmoederontstekingen en depressies zijn gelinkt aan de kattenpil. Een implantaat is een veiliger alternatief. Vraag je dierenarts om advies.

Hoe geef je de kattenpil aan je kat?

Wacht met de kattenpil tot je kat zes maanden oud is. Meestal geef je de kattenpil een keer per week aan je kat. Duw het hoofd van je kat omhoog. Stop de pil achteraan in de keel van je kat en hou zijn mond dicht. Strijk over de keel van je kat om slikken te stimuleren. Beloon je kat nadat hij de pil heeft doorgeslikt.

Kattenpil kosten

De kosten van de kattenpil hangen af van het merk van de pil. Op langere termijn is het goedkoper om je kat te steriliseren. Je kan de kattenpil kopen bij je dierenarts. Neem bij vragen gerust contact op met een AniCura-dierenarts.

Contact a veterinarian

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.