Artroscopie

Met een artroscopie worden gewrichtsproblemen bij je huisdier vastgesteld en behandeld.

Wat is een artroscopie bij je huisdier?

Heeft je huisdier gewrichtsproblemen? Met een artroscopie of kijkoperatie in het gewricht van je huisdier kan het probleem worden vastgesteld en behandeld. 

Waarom zou je een artroscopie bij je huisdier laten uitvoeren?

Een artroscopie is voor je huisdier minder ingrijpend dan een gewone operatie. Voor de operatie zijn slechts enkele kleine sneetjes nodig. Eventuele problemen in het gewricht van je hond zijn met een artroscopie gemakkelijk in beeld te brengen.

Een artroscopie bij je huisdier wordt uitgevoerd voor:

Hoe gaat een artroscopie bij een huisdier in zijn werk?

Na een orthopedisch onderzoek met röntgenfoto’s wordt er soms ook een CT-scan gemaakt. De diagnose en behandeling kunnen tijdens een artroscopie in een keer worden uitgevoerd.

Je huisdier gaat voor een artroscopie onder narcose. Voor de operatie mag je huisdier een aantal uur niet eten. Je huisdier krijgt vooraf pijnstillers om de pijn na de operatie tot een minimum te beperken.

Tijdens een artroscopie worden er kleine sneetjes in de huid van je huisdier gemaakt. Via die sneetjes worden instrumenten ingebracht. Op een beeldscherm ziet je dierenarts een sterk uitvergroot beeld van de binnenkant van het gewricht van je huisdier.

Nazorg na een artroscopie bij je huisdier

Het herstel na een artroscopie is afhankelijk van de ernst van het gewrichtsprobleem. Je dierenarts informeert je over het herstel van je huisdier. Het kan zijn dat je huisdier moet revalideren. 

Heb je nog vragen over een artroscopie bij je huisdier of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.