Gebitsreiniging

Heeft je huisdier last van tandsteen? Voorkom gebitsproblemen met een gebitsreiniging.

Een gebitsreiniging voor je huisdier

80% van de huisdieren krijgt vanaf twee jaar oud te maken met gebitsproblemen.

Herken je een harde gele aanslag of een witte stinkende pasta op de tanden van je huisdier? Laat tandsteen en tandplak verwijderen om ontstekingen te voorkomen.

Lees ook onze artikels over een tandproblemen bij een huisdier.

Waarom zou je een gebitsreiniging bij een huisdier laten uitvoeren? 

Een professionele gebitsreiniging voorkomt een tandvleesontsteking. Als ontstoken tandvlees niet behandeld wordt, kan er een ernstige en pijnlijke ontsteking ontstaan. Die infectie kan uitstralen naar de longen, nieren, het hart of de lever van je huisdier. Uiteindelijk zullen de tanden van je huisdier uitvallen.

Gebitsreiniging bij huisdier: hoe werkt het?

Een gebitsreiniging bij je huisdier gebeurt altijd onder narcose. Met röntgenfoto’s beoordeelt je tandarts de tanden van je huisdier. Daarna wordt het gebit gereinigd en gepolijst. De ernstig aangetaste tanden worden getrokken. Soms moet je voor het trekken van tanden een nieuwe afspraak maken.

Nazorg gebitsreiniging huisdier

Poets de tanden van je huisdier na een gebitsreiniging. Lees ook ons artikel over gebitsverzorging bij je huisdier. Je dierenarts geeft je advies over de juiste voeding voor je huisdier. 

Kosten gebitsreiniging huisdier

De kosten van een gebitsreiniging hangen af van de behandeling. Neem voor de kosten gerust contact op met een AniCura-dierenarts.

Heb je een vraag of twijfel je of je huisdier een gebitsreiniging nodig heeft? Neem contact op met een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.