Kittenconsult

Een kitten is een leuke toevoeging aan je gezin. Maar zorgen voor een dier brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Tijdens een kittenconsult leer je alles over je nieuwe huisgenoot.

Kittenconsult

Waneer een kitten negen weken oud is, krijgt hij zijn eerste vaccinatie. Daarna kan je een afspraak maken voor een kittenconsult. Tijdens deze consultatie kan je kitten wennen aan de dierenartsenpraktijk. 

Waarom zou je op kittenconsult gaan?

Tijdens een kittenconsult vertelt je dierenarts je meer over de groei, zorg en opvoeding van je kitten. Jij kan op dat moment al je vragen stellen. Het kittenconsult kan een aangenaam tegengewicht bieden voor de vele fabels en tegenstrijdige informatie die te vinden is op het internet.

Wat gebeurt er tijdens een kittenconsult?

Tijdens het consult went je kitten op een speelse manier aan de behandeltafel en een onderzoek. Ondertussen kijkt de dierenarts je kitten uitgebreid na. Je dierenarts gaat in op vragen als:

  • Welk voer is goed voor mijn kitten?
  • Hoe voorkom ik dat mijn kitten aan meubels gaat krabben?
  • Wanneer laat ik mijn kitten best castreren of steriliseren?
  • Waarom bijt mijn kitten soms in mijn handen?
  • Wanneer ontworm en ontvlooi ik mijn kitten best?
  • Wanneer mag mijn kitten naar buiten?

Uiteraard kan je zelf ook vragen stellen aan je dierenarts. Heb je je kat laten castreren of steriliseren voor hij een jaar oud is? Dan ga je best nog eens op kittenconsult voor je kat een jaar oud is.

Wil je een afspraak maken voor een kittenconsult? Neem dan contact op met een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.