Kortharige honden

Honden met een korte vacht zijn het makkelijkst om te verzorgen. Doe je hond af en toe in bad. Tijdens de ruiperiode borstel je je kortharige hond wanneer zijn vacht nog nat is. Labradors, whippets, Jack Russell terriërs en beagles zijn voorbeelden van kortharige hondenrassen.

Ruwharige honden

Ruwharige honden zoals teckels en Airedale terriërs hebben iets meer vachtverzorging nodig. De honden moeten vier keer per jaar naar het trimsalon om onder andere geplukt te worden. Doe je ruwharige hond maandelijks in bad. Lees ook ons artikel over het trimmen van een hond.

Langharige honden

Om klitten in de vacht van je langharige hond te voorkomen, moet je hem regelmatig borstelen en een bad geven. Borstel je hond wanneer zijn vacht droog is. Sommige langharige honden moeten dagelijks geborsteld worden. Bearded collies, Tibetaanse terriërs en schapendoezen zijn allemaal langharige hondenrassen.

Honden met een bijzondere vacht

De vacht van puli’s en komondors kan je vergelijken met dreadlocks of vilt. Doe je hond met bijzondere vacht in bad wanneer hij vuil is. Droog zijn vacht met een haardroger.

Waterafstotende vacht 

Alle honden hebben een waterafstotende vacht dankzij de vetachtige laag op hun wol- en dekharen. Hou er rekening mee dat de vacht van je hond na een bad minder waterafstotend is.

Vachtverzorging in de ruiperiode

Tijdens de ruiperiode in het voor- en najaar verliezen de meeste honden meer haren dan normaal. Borstel en was je hond vaker om te voorkomen dat je overal in huis haren vindt.

Creëer een routine voor jezelf en je hond. Doe je hond in bad als hij vuil is en borstel zijn vacht regelmatig om klitten te voorkomen. Lees hier meer over de vachtverzorging van je hond

Heb je nog vragen over de vacht van je hond? Raadpleeg een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.