Tweede MRI-scanner voor dieren in Belgiƫ staat bij Oost-Vlaamse AniCura Dierenartsencentrum Malpertuus

Nieuwe neuroloog en MRI zijn start voor neurologisch expertisecentrum voor huisdieren.

Destelbergen, 6 maart 2024 – AniCura Dierenartsencentrum Malpertuus nam onlangs zijn MRI-scanner in gebruik, de derde in België. De geavanceerde diagnostische mogelijkheden zijn cruciaal om bepaalde aandoeningen en letsels bij huisdieren te onderzoeken. Tot nu moesten baasjes voor een MRI voornamelijk naar universitaire ziekenhuizen, waar er beperkte plekken beschikbaar zijn. Naast de MRI, verwelkomt Malpertuus ook erkend dierenarts en neurologisch specialist Kenny Bossens, een van de weinige dierenneurologen in ons land. Met meer dan zes jaar ervaring in Nederland en België, brengt hij buitengewone kennis en expertise met zich mee.. Zijn aanwerving markeert een belangrijke stap in de ambitie van de kliniek om een toonaangevend neurologisch centrum voor huisdieren in België te worden.

Beter diagnose voor meer dieren

“Onze MRI-scanner is pas de derde in ons land. Heel wat baasjes met een hulpbehoevend dier zullen nu dus dichter bij huis geholpen kunnen worden”, aldus Kenny Bossens, neuroloog bij AniCura Dierenartsencentrum Malpertuus. “Een MRI-scanner maakt meer gedetaillerde beelden dan een CT-scanner bij orthopedische problemen, hersenletsels, rugaandoeningen en ligamentproblemen. De technologie is daardoor heel waardevol bij het diagnosticeren van tumoren, ontstekingen, wervelfracturen en spierziekten, waarbij een gedetailleerd beeld van cruciaal belang is voor een nauwkeurige behandeling.”

Neurologisch centrum voor dier en dierenarts

De ambitie van AniCura Dierenartsencentrum Malpertuus is om uit te groeien tot een neurologisch centrum dat een meerwaarde biedt voor zowel huisdieren als dierenartsen. De aanwerving van Kenny Bossens past daar perfect in. Hij is een van de weinige dierenneurologen in het land en verdiepte zich na zijn studie tot dierenarts in de neurologie. Ondertussen heeft hij zes jaar ervaring binnen dit domein in klinieken in België en Nederland. "Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van dit team en bij te dragen aan de ontwikkeling van een vooraanstaand neurologisch centrum voor huisdieren," aldus Dr. Bossens. "Door de focus van AniCura op kennisdeling, bijscholingen en openheid naar het publiek toe, willen we een bron van innovatie en hoogwaardige zorg zijn voor huisdieren en collega-dierenartsen in België."

Meer nieuws

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.