AniCura Dierenartsencentrum Malpertuus in een nieuw jasje

Het dierenartsencentrum Malpertuus in Destelbergen zit in een gloednieuw jasje. Een team van elf artsen staat er klaar om zieke honden en katten terug op te lappen in een centrum dat nu drie keer zo groot is.

Destelbergen, 21 maart 2024 - Een hondje met last aan zijn poot of een kat met maagklachten: in dierenartsencentrum Malpertuus kunnen ze er wel weg mee. Zeker nu. Na een grondige renovatie is het centrum drie keer zo groot geworden en staat een team van elf dierenartsen klaar om de kwaaltjes van viervoeters en andere huisdieren aan te pakken. 

In het vernieuwde centrum kunnen ze bijna alles, zegt hoofddierverpleegkunde Bieke Kneuvels met een lach. “Sinds de uitbreiding kunnen we zo goed als alle zorg aanbieden. We hebben verschillende soorten medische beeldvorming - endoscopie of colonoscopie - en specialisten zoals een neuroloog of een weke delen chirurg in dienst zodat we elk dier goed kunnen helpen.

Vier operatiezalen

Heeft je labrador een gescheurde kruisband? Geen probleem! In het centrum is er een orthopedist aan de slag die in één van de vier nieuwe operatiezalen de kruisband terug kan repareren. Een dier dat trouwens wat langer moet herstellen, kan meerdere dagen in het centrum verblijven. “Ons team zal ervoor zorgen dat het niks te kort komt”, zegt Kneuvels.

Daarnaast is er ook een dermatoloog, een oncoloog en een sportarts aan het werk. “Maar je kan natuurlijk ook nog steeds met je kat, cavia of konijn bij ons terecht als die vaccinaties nodig heeft”, zegt Bieke. “We blijven de basiszorg aanbieden.” 

Met patiënten die niet enkel uit Destelbergen, maar ook vanuit het buitenland naar het centrum trekken, was een uitbreiding broodnodig. “Nu we een stuk groter zijn, en met een uitgebreid team kunnen werken, kunnen we veel dieren tegelijk behandelen”, zegt Kneuvels. “We blijven zo beantwoorden aan de grote zorgvraag.

Officiële opening

Momenteel worden er al zieke dieren opgelapt in het nieuwe dierenartsencentrum, maar de officiële opening staat gepland in het weekend van 27 en 28 april, tussen 10 en 16 uur. Wie curieus is, zet die opening dus best in zijn agenda, want je kan dan een rondleiding krijgen in het nieuwe gebouw.

“Tijdens je bezoek zal je ook kunnen genieten van een hapje en een drankje en gaan we een foodtruck voorzien. Twee dagen vol vermaak en ontdekkingen dus”, zegt Bieke. Meer info lees je op de website (https://www.anicura.be/klinieken/oost-vlaanderen/malpertuus/openingsweekend/) van het centrum.

Meer nieuws

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.