Katten trimmen

Voorkom klitten bij langharige katten en kortharige katten met overgewicht door een bezoek aan een trimsalon.

Kat trimmen

Door je kat te laten trimmen kan je klitten voorkomen. Langharige katten, oudere katten, katten met overgewicht en katten met rugklachten kunnen vaak extra hulp gebruiken.

Met een EuropeseBritse of Oosterse korthaar ga je best elke drie maanden naar het trimsalon. Je laat langharige katten best twee keer per jaar trimmen.

Waarom deze behandeling?

Een langharige kat heeft meer kans op klitten. Vaak raken klitten verweven en ontstaat er een plakkaat of viltplek. Die plek trekt de huid van je kat pijnlijk samen. Ook heeft je kat meer kans op parasieten.

Hoe werkt het?

Je kan als baasje proberen om zelf klitten uit de vacht van je kat te knippen of scheren. Ga voorzichtig te werk en laat iemand anders je kat vasthouden. Ben je niet zeker? Neem contact op met je dierenarts.

In het trimsalon wordt de vacht van je kat gekamd, geborsteld en eventueel geschoren. Je kan kiezen uit verschillende snitten. Zo kan je bijvoorbeeld enkel de buik of achterkant van je kat laten scheren. Losse haren worden verwijderd. Daardoor wordt de kans op klitten en haarballen kleiner.

Soms is je kat te bang of te agressief om getrimd te worden. Je dierenarts kan de vacht van je kat dan onder narcose verzorgen. Raak je niet in een trimsalon? Vraag je dierenarts naar kattentrimmers aan huis. 

Voorbereiding katten trimmen

Beloon je langharige kitten na het borstelen. Zo associeert hij van jongs af aan vachtverzorging met iets positiefs. Lees hier onze verzorgingstips voor katten.

Katten trimmen prijs

De kosten van het trimmen van je kat hangen af van zijn specifieke noden. Neem voor meer informatie contact op met een AniCura-dierenarts.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is een fout opgetreden. Deze toepassing reageert mogelijk niet meer totdat deze opnieuw wordt geladen.